UA-48457078-1
Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.
html visitor counter

 

Natriumvetykarbonaatti




Natriumvetykarbonaattia käytetään yleisimmin leivonnassa, mutta se sopii myös mahalaukun happoisuuden vähentämiseen, hampaiden puhdistukseen, sekä ihonhoitoon.[2] Sitä käytetään myös soodapuhalluksessa irroittamaan maalia ja epäpuhtauksia erilaisilta pinnoilta.

Ruoanlaitto,  (Google -konekäännös):

Pääartikkeli: nostatusainetta

Natriumbikarbonaatti, kutsutaan "ruokasoodaa" käytetään pääasiassa ruoanlaittoon ( leivontaan ), koska nostatusainetta . Se reagoi happamien komponenttien taikinat, vapauttaen hiilidioksidia, joka aiheuttaa laajentaminen taikina ja muodostaa ominainen rakenne ja viljaa pannukakut, kakut, nopea leivät, sooda leipää ja muita leivonnaisia ​​ja paistettuja ruokia. Happamia yhdisteitä, jotka aiheuttavat tälle reaktiolle ovat fosfaatit , viinikivi , sitruunamehua ,jogurtti , piimä , kaakao , etikka , jne Natriumbikarbonaattia voidaan korvata leivinjauhe toimittanut riittävästi happoreagenssia lisätään myös resepti. [16] Monet lomakkeet leivinjauhetta sisältävät natriumbikarbonaattia yhdistettynä kalsium happo fosfaatti alumiinisulfaattiliuos [17] tai viinikiveä.

Natriumbikarbonaatti käytettiin joskus ruoanlaitto vihanneksia, jotta ne pehmeämpi, vaikka tämä on mennyt pois muodista, sillä useimmat ihmiset nyt mieluummin kiinteämpi vihanneksia. On kuitenkin käytetään edelleen Aasian ja Latinalaisen Amerikan keittiön tenderise lihat. Ruokasoodaa voi reagoida happojen elintarvikkeissa, kuten C-vitamiinia (L-askorbiinihappo). Sitä käytetään myös breadings kuten paistettuja ruokia parantaa terävyyttä.

Lämpö saa natriumbikarbonaattia toimimaan lisääminen aineena vapauttamalla hiilidioksidia, kun sitä käytetään leivonnassa. Hiilidioksidin tuotanto alkaa lämpötiloissa yli 80 ° C: ssa. Koska reaktio ei tapahdu huoneenlämpötilassa, seokset (Kakkutaikinan, jne), voidaan annettiin seistä ilman nouseva, kunnes ne kuumennetaan uunissa.


 

Kysymys:
Kun pahaan närästykseen ottaa lusikallisen ruokasoodaa,
mikä on se kemiallinen reaktio?

Kun pahaan närästykseen otta lusikallisen ruokasoodaa, mikä on se kemiallinen reaktio, joka mahassa sen jälkeen tapahtuu ja mitä on se "kaasu", jota suusta tulee välittömästti röyhtäillessä?
"Lääke" ei kai ole kovinkaan terveellistä mutta yksi maailman nopeimmin vaikuttavista ja tehokkaimmista kylläkin. 

Meira Ruokasooda 1kg

EAN-koodi: 6414203509408

Ainesosat: Natriumbikarbonaatti (E 500).

Palautelomake: http://graviola.fi/about-us/contact-us/  


Vastaus 

Mahan happamuutta vähentäviä aineita kutsutaan antasideiksi.

Yleisimpiä antasideja ovat kalsiumkarbonaatti, magnesiumhydroksidi, magnesiumkarbonaatti, magnesiumoksidi ja natriumbikarbonaatti eli ruokasooda.

Sekä ruokasoodalla sinänsä että ruokasoodaa sisältävillä vesillä on hoidettu liikahappoisuutta ja vatsahaavaa jo kauan. Koska ruokasooda on emäksinen aine, se neutraloi suhteellisen nopeasti mahan erittämän suolahapon.

Kun ruokasooda hajoaa mahalaukussa, suolahappo muuntuu natriumkloridiksi ja hiilidioksidiksi. Hiilidioksidi saattaa aiheuttaa mahalaukussa täyteyden tunnetta, ilmavaivoja ja röyhtäilyä.

Natriumbikarbonaatti vaikuttaa elimistön happo-emästasapainoon, mutta terveet munuaiset omaava henkilö voi kyllä tilapäisesti käyttää pieniä määriä ruokasoodaa suhteellisen turvallisesti. Jatkuva, säännöllinen käyttö voi johtaa alkaloosiin http://fi.wikipedia.org/wiki/Alkaloosi

Täältä voit lukea lisää:
http://www.tohtori.fi/?page=5184117&id=7357555

http://www.luonnontiede.argumentti.fi/ravinto_fyysinen_henkinen_terveys.php?id=26 

 



Ruokasooda, pH-tasapainon täsmäpommi  

Kehon taudinaiheuttajista voidaan suurin osa pysäyttää pommittamalla emäksisillä aineilla.

Tehoa voidaan lisätä vielä nauttimalla samaan aikaan suurina annoksina jodia ja immuunijärjestelmän vahvistamiseen magnesiumia, seleeniä ja rikkiä. Syöpää vastaan taistellessa kannattaa edellä mainittuun sekoitukseen lisätä vielä kannabinoidit, niin todennäköisyys syövästä selviytymiseen paranee huimasti.

On tietysti olemassa paljon muitakin tapoja parantaa mahdollisuuksiaan,
mutta kuten syövästä selvinnyt Vernon Johnson osoitti kaikille,
pH-täsmäpommi ulottuu luihin ja ytimiin asti. 

Tutkijat ovat huomanneet hapenkulutuksen lisäämisen 1,2 metabolisella ekvivalentilla (MET) lepotilaan verrattuna vähentävän syöpään kuolemisen riskiä, erityisesti keuhkosyövän ja ruoansulatusjärjestelmän syöpien suhteen.

Vuorikiipeilijä ja vapaasukelluksen maailmanmestari Annelie Pompen mukaan emäksinen kudos voi imeyttää itseensä happea jopa 20 kertaa happamia kudoksia tehokkaammin. Kehon solujen muuttuessa happamiksi (pH putoaa alle 7,0:n) ne menettävät hitaasti kykynsä imeyttää happea ja syöpäsolut viihtyvät juuri niissä olosuhteissa.

 

Ruokasooda 

Kohotusaineeksi leivontaan, kun taikinassa on piimää, kermaa tai siirappia. Noudata reseptisi annosteluohjetta. Käytä myös kahvinkeit-timen puhdistukseen (1-3 rkl/1l vettä, jos laitteesi valmistaja ei sitä kiellä). Ruokasoodaa voidaan käyttää myös puhdistamiseen sekä hajujen poistamiseen monista eri kohteista kotona. Pakkaus: 900 g  

Palautelomake: http://graviola.fi/about-us/contact-us/ 

 

 

 

 

 

 

 

 

Monet urheilijat tuntevat ruokasoodan vaikutukset urheilusuoritukseen.
Natriumbikarbonaatti suun kautta nautittuna imeytyy nopeasti ja lisää verenkierron kykyä kuljettaa happea. Ero tavalliseen on huomattava. Eräs haittavaikutus suurina annoksina nautittuna on kuitenkin mahdollinen ripuli kesken ponnistuksen.  

Tiedetään, etteivät syöpäsolut viihdy emäksisissä olosuhteissa. Solujen pH:n noustessa yli 8,0:n syöpäsolut ja syöpää aiheuttavat mikrobit (virukset, bakteerit, sienet) eivät enää viihdy. Ne sairastuvat ja kuolevat – joskus niin nopeasti, että keholla on vaikeuksia poistaa kuona-aineita samaan tahtiin. Happirikas ympäristö on erittäin tärkeä anaerobisia  bakteereja vastaan taistellessa. Syöpäsolut taas viihtyvät hapettomassa ympäristössä (hypoksinen). Useimmilla syöpäpotilailla solujen pH-arvo on hyvin hapokas, 4 – 5 välillä.

Terve solu käyttää happea energian muodostamiseen.

Syöpäsolu karttaa happea ja muodostaa energiaa sokereita käyttämällä (fermentaatio). 

 
”Syöpähoidon ideaalitehtävä on palauttaa elimistön hapetusjärjestelmän toiminta”, kirjoitti tri Max Gerson kirjassaan syövästä ja hoitokeinoista ja varsin hyvästä syystä. ”Kun solun hapen saantia rajoitetaan 35 % 48 tunniksi, se voi muuttua syöpäsoluksi”, sanoi tri Otto Warburg.

Kun meiltä riistetään ilma, me kuolemme, mutta soluilla on pirullinen ässä hihassa, jonka turvin ne voivat jatkaa eloaan vähähappisessa ympäristössä. Sitä kutsutaan syöväksi, terveiden solujen hidas kuihtuminen syöpäsolujen kukoistaessa. 

Mikä tahansa immuunijärjestelmää häiritsevä tai heikentävä tekijä nostaa syöpään sairastumisen riskiä.

Kehomme on täynnä kemiallisia reaktioita, jotka ohjaavat niin lihaksia kuin solujen jakautumista ja soluhengitystä. Myös tietoista ja tiedostamatonta toimintaamme ohjaavat adrenaliini ja feromonit. Tätä kautta myös tunne-elämämme vaikuttaa solujen pH-tasapainoon, sillä onnellisuuden ja tyytyväisyyden positiiviset tunteet muodostavat enemmän emäksisiä yhdisteitä kehossa, kun taas vihan, kateuden, pelon ja raivon negatiiviset tunteet muodostavat enemmän happamia yhdisteitä kehossamme.

Hapan ruokavalio, myrkylliset tunteet ja stressi, heikko hengitystekniikka, häkä, kemialliset myrkyt, raskasmetallit ja mineraalipuutokset kaikki yhdessä aiheuttavat kehomme soluissa happaman pH-ympäristön. Tämä johtaa vähähappiseen (hypoksia) ympäristöön, jossa viihtyvät tuhoisat anaerobiset mikrobit ja immuniteetti heikentyy.
Jos elät stressin ja negatiivisten tunteiden keskellä, kannattaa aloittaa oma pH-tasapainon täsmäpommitus.

Alkuperäinen artikkeli: http://blog.imva.info/medicine/ph-deeppenetration-bunkerbuster-bombs#_ednref1 

 

 

Natriumkarbonaatti

Kaikki nimet

Natriumkarbonaatti, Natriumbikarbonaatti, natriumvetykarbonaatti ja natriumseskvikarbonaatti, Ruokasooda, Sooda

Muilla kielillä

EnglanniksiEnglanniksiRuotsiksiRuotsiksiViroksiViroksi
Sodium Carbonates, Baking soda, Bread soda, cooking soda, Bicarb Natriumkarbonat, Natriumvätekarvonat, Natriumseskvikarbonat, Bakpulver Naatriumkarbonaadid, söögisooda

Päivittäinen enimmäismäärä (ADI)

Ei ylärajaa
_
http://ekoodit.fi/E500/natriumkarbonaatti/

 


 

natriumbikarbonaatti | natriumvetykarbonaatti | NaHCO3 | sooda | ruokasooda

 
 
natriumbikarbonaatti  
natriumvetykarbonaatti  
NaHCO3  
sooda  
ruokasooda  

Equivalents

sodium bicarbonate englanti  
NaHCO3 englanti  

Sources

BS2001

References

Lähdeviittaus tähän sivuun:
Tieteen termipankki 1.08.2014: Biologia:natriumbikarbonaatti. (Tarkka osoite: http://www.tieteentermipankki.fi/wiki/Biologia:natriumbikarbonaatti.)
_
http://tieteentermipankki.fi/wiki/Biologia:natriumbikarbonaatti 

 

Cookie politiikka?

Tama sivusto kayttaa cookieita tunnistaakseen käyttäjät.

Hyvaksytko cookiet?

Ostoskori 0tuotteet
Välisumma€0,00